torsdag 16 oktober 2014

Tema


Hos Marjo : Först fick vi träna på att rita fåglar. Sen läste vi om vart fåglar flyger om vintern. Sen fick vi göra tankekartor med fakta om fåglar. Vi skrev faktatext och gjorde bild om ornitolog och fåglar.

Hos Frida: Först så fick vi skriva om ett däggdjur. Vi fick skriva ned anteckningar om detta djur. Sen skrev vi fakta om däggdjuret t.e.x kännetecken, föda, fiender, förekomst och fortplantning på I-pad. Det blev en snygg presentation.

Hos Thorleif: Vi var ute i skogen och vi fick gissa på olika saker. Sen fick vi lägga upp de olika sakerna på ett papper och sen skrev vi vad de hette.


Hos Ingela: Vi arbetade med värme och kyla. Vi gissade olika temperaturer på olika ställen först. Sen kollade vi. Vet ni att när man mäter temperaturen så är det egentligen molekylernas rörelse man mäter. Molekyler rör sig snabbare när det är varmt och långsammare när det är kallt. Vi arbetade också med att läsa faktatext och att svara på olika frågor om värme och kyla. Vi såg en film som handlade om vad som händer med en kall och varm boll när den studsar. Vi såg även Dr No som fick cykla i extrem värme och kyla. Kylan var -45grader och värmen var +45







1 kommentar:

  1. Toppen att bloggen har kommit igång! Kul att se foton och få en inblick i vad som händer på dagarna ☺ // Eva & Jens

    SvaraRadera